Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα “Καπάκι στο καπάκι”

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ξάνθης ολοκλήρωσε σήμερα Τετάρτη 22 Μαίου 2024 το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Καπάκι στο καπάκι”.

Ήταν αφιερωμένη εις μνήμην του εκλιπόντος διευθυντή κ.Κασάπη που ξεκίνησε το πρόγραμμα και το σχολείο μας συνεχίζει την επιθυμία του.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023 με συλλογή καπακιών από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου.

Σήμερα, τα καπάκια παραδόθηκαν στον σύλλογο ΑΜΕΑ Ξάνθης και έγινε ενημέρωση από την πρόεδρο κ.Κοτσάκη!

Ευχαριστούμε το 15μελες συμβούλιο μαθητών και το σύλλογο διδασκόντων του Εσπερινού Γυμνασίου Ξάνθης. Τέλος, ευχαριστούμε τον σύλλογο ΑΜΕΑ Ξάνθης και την πρόεδρο του κ.Κοτσάκη, για την ενημέρωση και τη συνεργασία.

Φεστιβάλ Ξάνθης -Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2024

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, το Εσπερινό Γυμνάσιο Ξάνθης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ξάνθη -Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2024, παρευρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπου άκουσε πλήθος μουσικών ήχων από το μουσικό σχολείο Ξάνθης.

Οι μαθητές/τριες γνώρισαν διαφορετικούς ήχους και ήρθαν σε επαφή με νέα ακούσματα. Τους ευχαριστούμε για την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν!

Διδακτική Επίσκεψη σε διάλεξη με θέμα:”Τι είναι και πως θεραπεύει μια ψυχανάλυση”

Αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί, ενημέρωση στο σχολείο μας από τον  ίδιο ψυχολόγο-ψυχαναλυτή κ.Κουντουρά, στις 12 Απριλίου 2024 οι  μαθητές/τριες του Εσπερινού Γυμνασίου Ξάνθης, παρακολούθησαν τη  διάλεξη του Ψυχολόγου – Ψυχαναλυτή κκ Γ.Κουντουρά, στον Πολυχώρο  Τέχνης και Σκέψης “ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ”.

Ήταν μια εκπαιδευτική δράση στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης σχολικής  μονάδας. Οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή,  για τον εαυτό τους, τη  σημασία της αυτογνωσίας και πόσο σημαντική είναι η μόρφωση στη  διαμόρφωση προσωπικότητας.
Ευχαριστούμε τους μαθητές/τριες του σχολείου μας για την άψογη  συμπεριφορά τους.

Επίσκεψη στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2024

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, το Εσπερινό Γυμνάσιο Ξάνθης, επισκέφτηκε το παλαιό δημαρχείο Ξάνθης, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2024. Οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στο χώρο του Δημαρχείου και είδαν καρναβαλικές στολές παλαιότερων ετών.

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών – Μαθητών για την Κλιματική Κρίση

Τη Δευτέρα 5/3/2024, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας, επιμόρφωση εκπαιδευτικών – μαθητών για την κλιματική κρίση από το ΚΕΠΕΑ ΒΘΣΤΩΝΙΔΑΣ.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε από την κ.Λία Δαμανάκη, την οποία ευχαριστούμε θερμά!

Διδακτική Επίσκεψη στην προβολή της ταινίας “Φόνισσα” βασισμένη στο κλασικό έργο του Αλ. Παπαδιαμάντη.

Διδακτική Επίσκεψη του Εσπερινού Γυμνασίου Ξάνθης στην προβολή της ταινίας “Φόνισσα” βασισμένη στο κλασικό έργο του Αλ. Παπαδιαμάντη, στον κινηματογράφο ODEON Ξάνθης την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

Διδακτική επίσκεψη στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων και του Δ’ Σώματος Στρατού

Επίσκεψη του εσπερινού Γυμνασίου Ξάνθης στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων και του Δ’ Σώματος Στρατού, στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης στις 21/11/2023